tiistai 31. elokuuta 2010

Lähtökuopissa

Huomenna vihdoin koittaa lähdön hetki! Aamulla klo 7.35 lähtee lento kohti Pariisia ja ranskalaista korkeakoulua. Laukut on vihdoin pakattu ja kämppä tyhjennetty, joten nyt kaiken pitäisi viimein olla valmista. Tiedossa on puoli vuotta opiskelua ja kielitaidon kohentamista, mutta ennen kaikkea tutustumista ranskalaiseen kulttuuriin, opiskelijaelämään, muihin opiskelijoihin sekä Pariisin saloihin.

Koska matkustaminen on pienestä pitäen viehättänyt, on vaihtoonlähtö ollut melko itsestään selvää jo pitkään. Vähintäänkin lukioajoista on opiskelijavaihto ollut tähtäimessä, kun silloin en mm. rakkaan harrastukseni takia halunnut harkitakaan lähtöä. Mutta täytyy kyllä myöntää, että tämän vaihtoonhakuprosessin aikana on muutaman kerran pysähtynyt miettimään lähdön syitä. Kun kerta elämä Suomessakin on ihanaa, niin miksi lähteä pois jonnekin missä kaikki on uutta ja tuntematonta? Juuri siksi. Erilaista ja jännittävää, haasteita ja ikimuistoisia kokemuksia - Pariisi, täältä tullaan!

Tämän blogin olisi tarkoitus pitää ystäviä ja sukulaisia jokseenkin ajan tasalla ja samalla jäisi itsellenikin jonkinlainen ”päiväkirja” talteen. Vastapainona toivon toki kuulevani teiltä kuulumisia aina silloin tällöin. :) Matka alkakoon!