sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Turistina kesäisessä säässä

Ihana aurinkoinen päivä Sacré Couerin nurmikolla takana. Nyt alkaa Eiffel-tornia lukuun ottamatta olla kaikki Pariisin keskeisimmät nähtävyydet olla nähty, ainakin päälisin puolin. Turisteja täällä on vielä paljon, joten ajattelin säästää Eiffel-tornin, Louvren yms. über-turistikohteet sateiseen marraskuuhun tai muuten hiljaisempaan ajankohtaan. Sää täällä on ihanan kesäinen ja kadut sekä puistot täynnä ihmisiä – täytyy nauttia tästä niin kauan kuin voi! Kaiken kaikkiaan täytyy myöntää, että onhan tää kaupunki aika lumoava. On vaikeeta käsittää, että aikaa on jopa 6 kuukautta ihmetellä kaikkia Pariisin nähtävyyksiä ja tutustua kaupunkiin pintaa syvemmältä.

Vaikka kaupoissa asiointi ja metrolla liikkuminen alkaa jo jotenkin sujua, niin ranskan kielen kanssa on vielä vähän tekemistä. Onneksi tässä on pitkä syksy edessä treenata, nyt kun alkeellinenkin keskustelu tuntuu haastavalta. Keskustelukumppanit on kyllä aina olleet tosi kärsivällisiä ja avuliaita, mutta olisihan se kiva voida juttella vähän monipuolisemmin asioista. Syksyn tavoitteena on kyetä heittämään huulta ranskaksi ja ehkä jopa hyödyntää ironiaa, sitten oon tyytyväinen kielitaitooni! :)

Ens viikolla onkin luvassa oikein tehokasta kielikylpyä, koska maanantaista perjantaihin on Week-end d’integration! Suunnataan siis muiden ENSTA:n uusien opiskelijoiden ja joidenkin vanhojen opiskelijoiden kanssa jonnekin päin ranskaa viettämään rentoa viikkoa. Paikka ja ohjelma ovat salaisuuksia, joten jännä nähdä mitä on luvassa.


Sacré Couer aurinkoisena sunnuntaina

Seine

Yleisön pyynnöstä pari kuvaa kämpästä:

Tämän hetkinen huoneeni

Olohuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti