perjantai 3. syyskuuta 2010

Koti Pariisissa

Kaksi vuorokautta jo hurahtanut Pariisissa, ja tässä ajassa on lähinnä ehtinyt ymmärtää kuinka paljon nähtävää ja koettavaa täällä onkaan!

Matka tänne sujui oikein mukavasti, jopa yllättävänkin sujuvasti kaikki aikaisemmat kokemukset CDG:n lentokentästä huomioon ottaen. Leo, yksi kämppiksistäni oli tullut Pariisiin jo muutamaa päivää aiemmin, joten kahdestaan saavuttiin lunastamaan avainta kämppään. Avaimen saimme yläkerran naapureilta jotka olivat todella mukavia! He keittivät meille kahvit, antoivat vinkkejä naapurustosta ja muutoinkin toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi. Kyseessä oli ehkä hieman epätyypillinen pariisilaisperhe, sillä perheen (ranskalainen) äiti puhui lapsilleen englantia, koska opetus koulussa on kuulemma niin huonoa!

Kämppä itsessään on aivan mahtava. Uskoisin, että vielä kahden muun kämppiksen saapumisen jälkeen täällä on tilaa melkein liikaakin. Antiikkiset parkettilattiat, astianpesukone, olohuone sohvineen, iso ruokapöytä ja kylpyamme ovat vähän enemmän kuin mihin opiskelijakämpässä on tottunut. Alue vaikuttaa muutenkin eläväiseltä ja aidon ranskalaiselta, kotikadulla on vaikka kuinka monta kenkäkauppaa! Lähistöltä löytyy myös teatteri, leffateatteri, monta ruokakauppaa ja lukuisia ravintoloita, puisto kanaaleinen ja parikin metroasemaa. Ja kaikki tämä vain muutaman korttelin säteellä kotoota. On tässä omakotialueella varttuneelle ihmettelemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti